Tietokanta / Anime / Arvostelut

Arvostelut animelle Junjō Romantica

Lue arvostelujaKirjoita arvostelu

Junjou Romantica Season 1


Lähetetty: 04.10.2009 02:08
Arvostelija: Jiko-chan

Junjou Romantica oli ensimmäisiä Shounen-ai -sarjoja, joihin tutustuin ihan vain uteliaisuuttani ja loppu oli kirjoitettu tähtiin. Odotin seuraavaa jaksoa kuin kuuta nousevaa ja vajosin turhautuneisuuteen, jos Aarinfantasynfansub-tiimi (kannattaa muuten tutustua, ellet ole jo tullut tutuksi) ei ajallaan kääntänyt jaksoja.

Itse animointitapa sävähdytti, ei niinkään hyvällä tavalla, ensimmäistä jaksoa katsoessani. Piirrostyyli oli särmikkäämpää ja jäykempää kuin mihin olin tottunut. Yllättävän nopeasti tuohon aluksi niin häiritsevään tyyliin tottui kuitenkin.

Sarjan soundtrack ei erotu oikein joukosta, mutta kappaleet sopivat kyllä loistavasti itse sarjaan ja tuovat tapahtumille vauhdikkuutta. Samoin onnistuvat taitavat ääninäyttelijät, joista mainitsemisen arvoinen on Misakin ääni, joka kykenee eläytymään niin aidosti tilanteeseen kuin tilanteeseen.

Tarinan hetero ja homofobiainen poika, Misaki, kääntyy, jos sanotaan kohteliaasti, miehiin päin suuntautuneeksi, mutta vikisee vastaan ja kieltää semeänsä koskemasta. Loppujen lopuksi poikaa taas viedään... Oliko se sittenkään niin kamalaa? Oli, vastaisi poika pönkittääkseen miehistä itsetuntoaan. Suhde etenee vauhdilla eikä Misaki pian voi itsekään kieltää tunteitaan Usamia kohtaan, vaikka parhaansa yrittää.

Pikkuhiljaa sarjaan tuodaan myös toista paria Nowakia ja Hirokia, joilla ei ole juurikaan mitään yhteistä, paitsi se, että Nowaki ei voi elää ilman Hirokia, joka puolestaan on jälleen yksi niistä seksuaali-identiteettinsä kieltävistä hahmoista. Kaikkien yllätykseksi Nowaki tekee tempauksen, joka melkein rikkoo koko suhteen: hän lähtee pitäksi aikaa ulkomaille ilmoittamatta mitään niin sanotulle kumppanilleen. Järjetön tilanne ainakin meidän tuntemassamme yhteiskunnassa.

Toisaalta sarja tuskin kiinnostaisi ketään, jos kaikki hahmot olisivat avoimesti homoseksuaaleja. Tällöin juonesta katoaisi kaikki särö sekä myös jännitys, jota katsoja kokee miettiessään kestääkö suhde vai ei ja mitä seuraavana on luvassa.

Loppupäätelmä: Kaappihomous tekee shounen-ai -sarjasta arvaamattoman eli kiinnostavan.

Tarina 7/10
Äänet 8/10
Musiikki 8/10
Animaatio 8/10


Hostina toimii:  B2 Ry     ©Layout - Animetietokanta.com 2006-2019, tietokannan sisältö no-copyright. Teema: Oletus, Bannerin tehnyt: RevyFan
Tämä sivu luotiin 0.011 sekunnissa