Tietokanta / Anime / Arvostelut

Arvostelut animelle Uragiri wa Boku no Namae wo Shitteiru

Näytä kaikkiKirjoita arvostelu

Uraboku


Lähetetty: 26.08.2012 20:31
Arvostelija: NadaelG

PItkään taisteltuani löytääkseni edes katsomisen arvoisen animen, sellainen osui silmään tänä aamuna. Katsoin sarjan vajaassa seitsemässä tunnissa välillä hyppien tylsimmät 'Yuki sitä, yuki tätä, voi kun Yukilla on rankkaa'-keskustelut. Sarjaan ei tuntunut muuta mahtuvankaan.

Piirtojälki, ja animointi on hyvännäköistä. Ei liian jäykkää ja tönkköä, muttei kuitenkaan huippulaatua. Juoni ei ole mitenkään kovin yllätyksellinen tämän lajityypin muihin animeihin verrattuna. Päähenkilö kasvaa orpona, löytää itsestään uuden puolen, mikä milloinkin on taito muuttua joksikin, tai räjäytellä juttuja ajatuksen voimalla. Sitten joukko 'erilaisia' mörköjä hyökkää päähenkilön kimppuun, uudet kaverit ilmaantuvat kuvaan. Tässäkohtaa ollaan jaksossa kaksi, tai kolme. ALkuun kaikki menee päin h*lvettiä. Kemiat eivät osu kohdalleen muiden, paitsi parin vastakkaisen sukupuolen edustajan kanssa, josta alkaa taas oma ihmissuhde kamppailunsa. Sitten on parivaljakko, jotka esittävät olevansa hankalia, vaikka tosiasiassa kesyn sylikoiran tavoin noutavat vaikka pallon päähenkilölle, jos tarvetta tulee. Ah, kuinka yllätyksellistä.
Kun ryhmä alkaa vihdoin toimia, ilmaantuu yksisuuntaisen rakkauden aiheuttama minuutteja kastävät melodramaattiset pohdinnat 'tykkääkö, vai eikö tykkää?'. Tässäkohtaa suosittelen hyppimään kohtien yli, ellet jaksa tuijottaa joka jaksassa paidatonta teini-ikäistä lapsenkasvoista maailmanpelastajaa.
Kuolemanväsynyt haukottelu alkaa, kun Spoiler:
jaksossa 13 tai kaiketi vähän aijemmin/myöhemmin Yuki, ja tämän uskollinen Sebbe-palvelijansa(en muista hahmojen nimiä millään. Voi jo kertoa jonkunverran animesta...)panevat ranttaliksi nukkemestari-teinitytön linnassa, joka on täynnä kaikenmaailman mystistä p*skaa. Sinne umpsahtaa viitisen jaksoa 'Yuki, yuki, yuki..'-kimitystä. Hypätkää yli, suosittelen. Loppuunpäin sarja kääntyy päälaelleen, ja alkaa olla siinä pisteessä, ettei kohta enää kestä. Yukin kimpussa sarjan puolenvälin tienoilla ilmestynyt lentävä musta räkäpallo, Sado, Salomon tai Soda nimeltään muuttuu ihmiseksi, ja tästä alkaa joka toisessa jaksossa kuuluva teennäinen pikkulapsen kikatus, ja lyhyet tekopirteät lauseet, joita otus toistelee aina uudelleen ja uudelleen. Hahmoja alkaa ilmestyä ovista ja ikkunoista, ja kohta aletaan olla jo niin sekaisin, ettei tiedetä, onko päähenkilö kuolonkielissä taistelukentällä, lukittuna vajaan, vai itkemässä surkeaa kohtaloaan sisällä lämpimän tulen äärellä toisten taistellessa henkensä edestä.
Hahmoja, joilla on pinkit hiukset, niinkuin Yukilla alkaa tupsahdella myös sieltä täältä. En osaa sanoa, kuka on kuka, ja mikä oli missäkin, milloin ja kenen kanssa.
JAksoa 23 en edes vaivautunut katsomaan. JA viimeisen jakson hypin yli typerimmät lärpätykset ja totesin, että olisin ihan hyvin voinut elää ilman tuotakin kokemusta. Loppu oli liian tekopirteä makuuni.
Henkilöt eivät ole kovinkaan omaperäisiä. Sarjan piirtäjä on keskittynyt enemmän kauniisiin poikiinsa, kuin juoneen, ja se näkyy ikävästi. Sääli.
Animea en voi ainoastaan haukkua, on myös hyviäkin asioita. Vasta jälkeenpäin tänne arvostelua kirjoittamaan tullessani huomasin sarjan genreksi myös Shounen-AIn.
Yleensä sen genren sarjoissa ei juuri ollenkaan naisia ole. Uraboku yllätti siinä positiivisesti. Useinmiten Shounen-Aista on siivuttu naiset pois, ja päähenkilö(t) ovat rasitavan naisellisia. Naisia oli, eivätkä hekään olleet mitään typeriä stereotyyppisiä daisaripellejä, vaan ihan kauniita, ja suhteellisen normaaleja. Sarja ei myöskään ollut tekohauska, vaan 'hauskoja' kohtia oli ripoteltu siististi sinnetänne jaksoihin. Plussat sitä.
Sitten taas vähän valittamista. Musiikit olivat joissain kohtauksissa kauniita, ja sopivat hyvin, mutta nukkemestari-teinipellen kanssa taisteltaessa taustalla soi wannabe metalli rokkirämpytys. Kuulosti aivan kamalalta. Muutenkin välillä tuntui, että iTunes oltaisiin vain pantu soimaan randomilla, ja mikä sieltä koskaan tulikaan, sitä käytettäisiin. POjoja pois.
Arvosanaksi annan 8-


Hostina toimii:  B2 Ry     ©Layout - Animetietokanta.com 2006-2019, tietokannan sisältö no-copyright. Teema: Oletus, Bannerin tehnyt: RevyFan
Tämä sivu luotiin 0.005 sekunnissa